nldeen

Slijpen

Slijpen wordt meestal toegepast om een nauwkeurig en glad oppervlak te krijgen. Op deze manier kan je producten vlak, scherp (messen), rond slijpen of van een profiel voorzien.
 
De slijpkorrel bepaalt vaak de gladheid (ruwheid) van het oppervlak. Hoe kleiner de korrel hoe gladder. Kenmerkend bij slijpen is dat de snijsnelheid hoog is en de materiaalafname klein.
 
De bewerkingsmogelijkheden op dit gebied bij Drabo zijn vlakslijpen en rondslijpen. Bij het vlakslijpen wordt een vlak van het product geslepen. Dit kan op meerdere manieren gebeuren. Er kan worden geslepen met de omtrek van de slijpschijf, waarbij het snijvlak recht over het product schuurt. Dit wordt "omtrekslijpen" genoemd. Er kan ook geslepen met de zijkant van de schijf. In dat geval maakt de schijf een roterende beweging over het product en is het contactvlak groot. Dit wordt "kopslijpen" genoemd. Tenslotte is er het "profielslijpen", waarbij de slijpschijf de vorm van het te vervaardigen profiel als rand heeft of deze leest vanaf een sjabloon. Dit profiel wordt dan in het product geslepen. Het proces wordt toegepast voor het vervaardigen van planparallelle vlakken.
 
Bij het rondslijpen heeft Drabo als mogelijkheid om uitwendig rond te slijpen. Denk hierbij aan zuigerstangen of astappen welke zuiver rond moeten lopen en een heel glad oppervlakte gesteldheid benodigen.

Machines

Ger RSA-2000

Bijzonderheden:

 

Tafelafmeting:

Maximale slijphoogte:

Digitaal afleesbaar


2000 x 600 mm
525 mm

 

 

 
Ger RSA-3500


Bijzonderheden:


Tafelafmeting:
Maximale slijphoogte:
CNC gestuurde afritser, digitaal afleesbaar

3500 x 600 mm
525 mm

Zocca 2000


Bijzonderheden:

Maximale diameter boven bed:
Maximale slijpdiameter:
Lengte tussen de centers:
-

620 mm
525 mm
2000 mmDrabo Hardenberg B.V. Tel.: (+31) 523 - 26 39 39
Energieweg 13 Fax: (+31) 523 - 26 45 18
7772 TV Hardenberg E-mail: info@drabo.nl